studiować filozofię ...

Forum poświęcone kierunkowi "Filozofia"

studiować filozofię ...

Postprzez tinizm » Śr sie 27, 2008 9:08 am

Jakoś tu pusto ... Czyżby nikt nie był zainteresowany tym zacnym kierunkiem ... ? My z kolegą mamy wielką nadzieje że w tym roku uruchomią 1-wszy rok filozofii. Ktoś się wybiera ?? :mrgreen:
tinizm
Początkujący Forumowicz

Re: studiować filozofię ...

Postprzez ASIULKA » Śr sie 27, 2008 2:18 pm

no własnie - nareszcie ktos się odezwał w sprawie filozofii - mam zapytanko - może sięorientujecie czy w tym roku zawiaże sie jakas grupa z filozofii czy nic na ten temat nie słychac- ja jestem zainteresowana
ASIULKA
Początkujący Forumowicz

Postprzez nieWażne » Pn wrz 08, 2008 10:25 am

Jak będzie wystarczająca ilość osób, żeby zorganizować grupe to tak, co najmniej musi byc 10osob. JEzeli za mało osób się zgłosi rektor zaproponuje wam pewnie przeniesienie sie na inny kierunek, np: kulturoznastwo, co nie bedzie głupim rozwiązaniem, bo tam tez jest filozofia.
pozdrawiam!
studentka filozofii :D
nieWażne
Początkujący Forumowicz

Postprzez Pączuś » Pn lip 13, 2009 12:42 pm

Przedmiot filozofia, ciekawy :) ale nie ma sensu studiować dany kierunek ze względu na jeden przedmiot :P lepiej teraz skończyć studia, które się rozpoczęło i w przyszłości wybrać się na studia podyplomowe "Filozofia"
Obrazek
"Głupota nie zawsze czyni złym,złość zawsze czyni głupim"
Obrazek
Pączuś
Początkujący Forumowicz

Lokalizacja: Podlasie ® I.......‹^›_‹(•_•)›_‹^›.......I \\\\\\\\\\\\\\\\ 78%loading

Postprzez aja » Śr lip 15, 2009 9:24 am

A co po tkiej filozofii można robić? Tzn gdzie znaleźć pracę??
aja
Brawo - 100 postów za nami...

Postprzez Pączuś » So lip 18, 2009 12:17 pm

..Błąd#45. [image]
Obrazek
Obrazek
Pączuś
Początkujący Forumowicz

Lokalizacja: Podlasie ® I.......‹^›_‹(•_•)›_‹^›.......I \\\\\\\\\\\\\\\\ 78%loading

Postprzez Jaspers » Pn sie 17, 2009 9:28 am

Ja kończę studiować filozofię. Można pracować w wielu miejscach, ja np. wybrałem reklamę. Możesz pracować tak naprawdę, gdzie tylko chcesz, ale będziesz musiał wiele wymagać od siebie i uczyć się nowych rzeczy. To są studia, które dają ci potencjał i umiejętności. Zawód będziesz musiał zdobyć sam. W przeciwnym wypadku będziesz paczki nosił abo drinki robił w knajpie.
Jaspers
Początkujący Forumowicz

Postprzez Pączuś » Pn sie 31, 2009 4:51 pm

Jaspers napisał(a):Ja kończę studiować filozofię. Można pracować w wielu miejscach, ja np. wybrałem reklamę. Możesz pracować tak naprawdę, gdzie tylko chcesz, ale będziesz musiał wiele wymagać od siebie i uczyć się nowych rzeczy. To są studia, które dają ci potencjał i umiejętności. Zawód będziesz musiał zdobyć sam. W przeciwnym wypadku będziesz paczki nosił abo drinki robił w knajpie.

Prawidłowe podejście. Niestety o posiadanie tak pozytywnego nastawienia wedle posiadanych perspektyw w tym kraju jak i za granicą z dziedziny kierunków humanistycznych jest trudno, czas skoordynuje nasze decyzje.. Mam nadzieję, że los będzie łaskawy i większość z nas znajdzie "normalne" zatrudnienie.
Obrazek
Obrazek
Pączuś
Początkujący Forumowicz

Postprzez przyszlastudentka » Pn sty 11, 2010 11:00 pm

Witam. Studiuje ktoś filozofię na wsapie?;) Są do wyboru jakies specjalizacje?
przyszlastudentka
Początkujący Forumowicz

Postprzez nieWażne » Pn mar 15, 2010 8:52 pm

Niestety, w roku akademickim 2009/2010 nie powstała grupa studiująca filozofię. Ale jak chętni się zbiorą w grupę co najmniej 10 osobową to będzie szansa na reaktywację kierunku :)
Specjalizacji nie ma na licencjackich. Na magisterskich wybierasz sekcję i tym samym tzw. specjalizację, np.: sekcja metafizyki albo etyki albo logiki albo teorii poznania. Prawdę mówiąc pojęcie specjalizacji w przypadku filozofii raczej nie funkcjonuje, bo filozof jest specjalistą we wszystkim ;)

Pozdrawiam!
nieWażne
Początkujący Forumowicz

Postprzez Pączuś » Pn mar 29, 2010 7:26 pm

nieWażne napisał(a):Niestety, w roku akademickim 2009/2010 nie powstała grupa studiująca filozofię. Ale jak chętni się zbiorą w grupę co najmniej 10 osobową to będzie szansa na reaktywację kierunku :)
Specjalizacji nie ma na licencjackich. Na magisterskich wybierasz sekcję i tym samym tzw. specjalizację, np.: sekcja metafizyki albo etyki albo logiki albo teorii poznania. Prawdę mówiąc pojęcie specjalizacji w przypadku filozofii raczej nie funkcjonuje, bo filozof jest specjalistą we wszystkim ;)

Pozdrawiam!

W przypadku 10 osób - Chodzi o studia licencjackie czy podyplomowe ? Jeżeli o podyplomowe to ja byłbym chętny :P
Obrazek
Obrazek
Pączuś
Początkujący Forumowicz

Postprzez Marco » Cz maja 20, 2010 10:50 pm

Dołączam się do grona osób chcących rozpocząć studia filozoficzne (drugi kierunek) od tego roku na tej uczelni :).

Zastanawia mnie jedno: jakie powody kierują Wami, że chcecie rozpocząć/rozpoczęliście studia filozoficzne na WSAPie?

Ja na przykład przyznaję, że miałem możliwość rozpoczęcia studiów filozoficznych na jednym z polskich uniwersytetów, ale ostatecznie wybrałem inny humanistyczny kierunek... tu, w rodzimych stronach, na pewnej uczelni, z którego (jeszcze) jestem zadowolony. Wydaje mi się, że jednym z głównych powodów, który kieruje mnie na WSAP, to mniejsze grono studentów, a co za tym idzie bardziej indywidualne podejście do nauki - nie tak, ja w przypadku wielu innych uczelni, które gromadzą często duże ilości osób nie koniecznie chcących studiować dany kierunek. :)

Ps. czy jest dostępny plan ramowy studiów bądź sylabus studiów filozoficznych na WSAP?

Pozdrawiam :).
Marco
Początkujący Forumowicz

Powrót do Filozofia